Цікаві факти про піцу


Цікаві факти про піцу

Цікаві факти про піцу

02.10.2015

 Піца настільки популярна серед італійок, що в Італії навіть випустили засоби по догляду за шкірою із запахом піци. Як не дивно, на цю лінію великий попит.

Починаючи з 1995 року, у вересні Неаполь щорічно стає місцем проведення масштабного свята піци. Його тривалість - 10 днів. Фестиваль об'єднує найбільш відомих пиццайоло з усього світу, які змагаються за звання кращого майстра. Люди під час свята беруть участь в різних конкурсах і дегустують різноманітні види піц. В цей час на вулицях панує святкова атмосфера, а місто вкриває чудовий запах свіжоспеченої піци.

А як вам піца, вартістю 8 300 $? Висока ціна пояснюється тим, що піцу готують з найякісніших інгредієнтів, які самі по собі коштують пристойних грошей: дорогих сирів, різноманітної ікри, солі рожевого кольору, яка, до речі, є великою рідкістю. Винайшов страву молодий хлопець і назвав піцу "Louis XIII". Схожу назву має дорогий коньяк в Італії (Louis XIII Remy Martin): його використовують для поливу піци при готуванні.

Книга рекордів Гіннеса зафіксувала кілька рекордів з приготування цієї страви.

1. Ціна найдорожчої піци в історії людства - 50 000 €.

Велика вартість пояснюється не дорогими інгредієнтами, як багато хто може подумати, а її довжиною, яка становила 240 метрів. За формою піца нагадувала широку стрічку. Хотілося б знати, чи вдасться цей рекорд комусь побити?

2. У 1990 році в одному з населених пунктів Південної Африки приготували найбільшу піцу круглої форми.

Діаметр - більше 37 м. Щоб її приготувати, кухарі закупили кілька тисяч кг продуктів.

3. Одного разу в одній з піцерій США замовили 13386 піц, які доставили в 180 офісів для 40160 співробітників.

Піцерія яка впоралася із замовленням такого масштабу, гідна поваги.

4. Звичайний американець прокрутив піцу навколо себе 37 разів за 30 секунд.

Тоні Джемігнані відзначився в квітні (2006 г) на зйомках, присвячених рекордів Гіннеса. Ім'я хлопця назавжди закарбується на сторінках Книги. Більш того, Тоні знають за розкочування найбільшою основи для цього виробу (84, 33 см по ширині), тісто для якої важило усього півкілограма. Хоча назвати його кращим в цьому поки не можна, у нього є всі шанси встановити новий рекорд.

5. Доступність найдорожчої піци на планеті.

В одному з лондонських ресторанів (Gordon Ramsey's Maze restaurant) Ви можете скуштувати піцу за найвищою ціною, яка є у відкритому продажі. Вона має тонку основу і випікається на дровах. Ціна пояснюється вишуканими інгредієнтами, які служать в якості начинки: цибульне пюре, сир Фонтіна, трюфельна біла паста, моцарела, панчетта, свіжий дикий салат Міцуно та ін.. Середня ціна піци становить 200 $ (вартість залежить від сезону).

6. Встановлено рекорд по тому, на яку відстань коли-небудь здійснювали доставку піци.

У 2001 році, 22-го березня, співробітник Південно-Африканської піцерії Butlers Pizza - Бернард Жордан - сам особисто повіз замовлення в Австралію (Сідней) Корне Кріджу, який на той момент був капітаном популярної регбі-команди Fedsure Stormers. Для доставки замовлення він подолав відстань в 11042 км (це 6861 миль)!


Повернення до списку